Gastblog: Het nemen van initiatief

Het nemen van initiatief

Nu ik voor mezelf helder had geformuleerd wat ik mijn grootste angst was, kwam de volgende stap. Dat was om ervoor te zorgen dat de angst geen werkelijkheid zou worden. Maar ja, dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorg je ervoor dat je leuke en spannende dingen gaat meemaken? De grootste vraag is dan: ‘’Wat moet ik in mijn leven gaan veranderen om iets spannends te beleven?’’

Daarom ben ik gaan nadenken over hetgeen wat ik echt spannend en leuk vind en waar ik veel mee kan lachen. Toen kwam ik al snel uit op een combinatie met de volgende factoren, namelijk:

* Samen met je beste vrienden zijn

* Iets ondernemen wat we nog nooit hebben gedaan

* Grenzen opzoeken en verleggen

Dit leek mij een goede combinatie om een avontuur aan te gaan. Ik had alleen een paar probleempjes. Mijn vrienden zijn tot op de dag van vandaag de overtreffende trap van lui. Wanneer ze uit hun comfortzone worden gehaald, kunnen ze daar moeilijk mee dealen. Het lijkt wel of ze dat zelfs eng vinden. Als ik er nu over nadenk, lijkt het wel alsof ik tussen een groep autisten ben beland. Niet echt de ideale situatie om iets nieuws en spannends te gaan beleven. Daarnaast wordt elke vorm van enthousiasme in mijn vriendengroep gelijk door minimaal vier man sterk de kop ingedrukt. Probeer daar maar eens tegenop te boksen. Gelukkig is het wel allemaal voor de grap, maar het demotiveert wel om met nieuwe ideeën te komen.

Om er toch voor te zorgen dat we iets nieuws zouden gaan beleven, zou ik kleine stapjes moeten gaan zetten, anders komt er niemand in beweging. In het begin van mijn studententijd zijn we vaak met z’n alle gaan stappen in het uitgaansgebied van Eindhoven, namelijk Statumseind, maar dat was niks nieuws voor ons. Daarom ben ik gaan zoeken naar grotere feesten waar we met z’n alle naartoe zouden kunnen gaan. Zodoende ben ik uitgekomen op een indoor festival genaamd X-energy in het klokgebouw. Naar mijn mening was dit de overtreffende trap van stappen en een mooie gelegenheid om iets moois te gaan beleven.

Ik had geluk dat mijn beste vriend meteen zin had om mee te gaan. Wanneer niemand anders mee zou willen gaan, zouden we gewoon met z’n tweeën gaan. Daarom heb ik ook weinig ondernomen om de rest van de vriendengroep over te halen. Zoals gebruikelijk werd mijn idee in eerste instantie door drie man sterk met de grond gelijk gemaakt en nagetrapt.

Dus na één poging gewaagd te hebben, gaf ik de moed al op, maar deze aanpak kreeg een onverwachte wending. Doordat mijn beste vriend en ik al kaartjes hadden gehaald voor het feest, kreeg de rest het gevoel dat ze iets zouden missen als ze niet mee zouden gaan. Ze werden juist nieuwsgierig naar het festival, vooral omdat wij zo zelfverzekerd waren dat het echt vet zou worden. Uiteindelijk ging de hele vriendengroep mee en was het tijd om het eerste avontuur te gaan beleven.

Voor het feest gingen we eerst even indrinken en daarna, konden we eindelijk vertrekken naar X-energy. Toen we eenmaal de grote zaal waren binnengestapt, was ik meteen verkocht. De sfeer die er altijd hangt op een house feest is geweldig. Zo’n feest is van een totaal ander kaliber dan de kroeg. Ik wist al vanaf seconde één dat dit niet de laatste keer zou zijn dat ik naar een house feest zou gaan.

Als ik terugdenk aan de rest van de avond, kan ik me nog maar één ding herinneren. Dat was dat ik een groot deel van de avond met een vrouw van 39 jaar stond te praten en dansen. In de volksmond wordt dit ook wel een milf genoemd. Ik vond het zo fucking spannend, dat ik bijna niet wist wat ik tegen haar moest zeggen. Gelukkig stond de muziek hard genoeg zodat een conversatie onmogelijk was. Dan stap je maar over op plan B en dat is lichaamstaal. Maar ik was zo onervaren dat ik ook daar een prutser is was. Desondanks bleef ze toch bij mij staan. God knows why.

Het feest begon tegen een einde aan te lopen en ik stond nog steeds zo onzeker als wat naast die milf. Ik had geen idee wat ik zou moeten doen en had ook geen idee van haar intenties. Waarschijnlijk was ik gewoon te blind om alle signalen op te pikken, want uit het niets vroeg ze aan mij: ’’Ik moet naar de wc, ga je mee?’’ Je zult het niet geloven, maar zelfs deze hint was voor mij niet duidelijk genoeg, want ik antwoordde als volgt: ‘’Nee, ik hoef helemaal niet hoezo?’’ En daar ging ze en dat was het laatste wat ik van haar had gezien.

Het is dus wel duidelijk dat ik nog een beetje moeite heb met hetgeen wat vrouwen zeggen en wat ze bedoelen. Maar gelukkig ben ik niet mijn vrienden kwijtgeraakt op het einde van de avond en dat is ook wel wat waard.