Fortnite Mobiel – Release date en uitleg cross-play

Fortnite Mobiel – Release date en uitleg cross-play

Fortnite is een van de populairste games van dit moment, we lijken er wel geen genoeg van te krijgen! Het vervelende is dat we af en toe toch naar buiten moeten om ergens naar toe te gaan. Sinds kort is dat geen probleem meer! Fortnite Mobile komt binnenkort uit! Wat betekend dat je de populaire battle-royale game kunt spelen op je mobiel, PC en tablet.

 

Een manier vinden om 100 spelers vloeiend een spel te laten spelen op je mobiel of tablet zou volgens de makers van het spel geen probleem worden. Epic, de uitgever van Fortnite Mobile, heeft aangegeven dat er geen compromis zijn gemaakt met de mobiele versie van het spel. Hieronder vind je alle informatie die ik tot nu toe weet over de release van Fortnite Mobile

Fortnite mobile release datum

Wanneer komt Fortnite mobile uit? Ik weet de precieze datum nog niet maar inmiddels zijn de makers van het spel al bezig om geselecteerde mensen te voorzien van een key om fortnite mobile te spelen. Het was ook mogelijk om jezelf op te geven voor een gamekey via de website van fortnite. Het ziet er na uit dat iOS (Apple) gebruikers aan het korte eind trekken en eerder de game kan spelen dan Android gebruikers.

Fortnite mobile sign up: hoe krijg ik het spel??

fortnite mobile

Je kunt je opgeven op hun wachtlijst via deze link -> waiting list , je moet wel aan de minimale eisen voldoen. Dat is het in bezit zijn van een  iPhone 6S/SE of iPad Mini 4/Pro/Air 2 die draait op iOS 11. Mocht alles in orde zijn dan krijg je een email met daarin een uitnodiging voor de beta. Dit betekend dat de game nog niet volledig klaar is en er dus nog wat aanpassingen aan zullen zijn.

Niet iedereen zal meteen een invite krijgen, je moet waarschijnlijk veel geduld hebben. In de FAQ sectie van EPIC’s website staat een artikel waarin staat dat ze evenveel sleutels uitsturen als ze aankunnen en dat ze momenteel nog bezig zijn met het uitbreiden van de game. Dit betekend dat niet iedereen meteen een code zal krijgen.

Fortnite mobile PC cross-play: Hoe kan ik spelen met iemand op de PC?

fortnite mobile

Fortnite mobile PC cross-play zal ondersteund worden door alle mobiele apparaten. Je kunt dus als mobiele speler meedoen met spelers die op de PC spelen! Maar….. Zoals de PR man van Epic op Twitter zegt; het is alleen mogelijk om als mobiele speler een PC queue te joinen! Je kunt dus niet als PC speler tegen mobiele spelers spelen maar wel als mobiele speler tegen pc spelers spelen. Dit hebben ze waarschijnlijk gedaan om het eerlijker te houden. Als PC speler heb je natuurlijk veel meer voordelen door de snelle en precieze bewegingen die je kunt maken met je muis.

Fortnite mobile gameplay: is het hetzelde als op de PC?

Fortnite mobile

Volgens de makers van Fortnite zal Fortnite mobile exact hetzelfde zijn als de PC versie van het spel. Dezelfde gameplay, zelfde map, zelfde content en zelfde wekelijkse updates. Het spelen van Fortnite Mobile vergt wel wat gewenning aangezien de controls niet iets is wat je in een keer onder de knie krijgt. Je zal dus veel moeten oefenen om er aan te wennen en uiteindelijk ook potjes te winnen. Verder zitten er momenteel nog een aantal bugs in de game die eerst opgelost moeten worden. Ik ben zelf ook heel benieuwd hoe Epic van plan is om hackers/hacks en cheats tegen te gaan. Hier is nog niets over bekend

Fortnite mobile Android release datum

Fortnite mobile

Epic heeft aangegeven dat Fortnite Mobile eerst uitkomt voor Apple producten en een aantal maanden later voor Android producten. Op zich een vreemde keuze om het spel zo uit te stellen voor Android maar misschien krijgen we een eerdere release date.

Fortnite mobile trailer

 

Dit is alles wat ik tot nu toe weet over Fortnite voor de mobiel en tablet. Mocht er meer informatie vrijkomen dan vind je die zeker terug op deze website.