Gaming Studiebeurs

Je besteedt al je tijd aan het spelen van games? Zou je het super vinden als het gamen je ook verder zou helpen met andere aspecten van je leven? Nou, dat kan! Haal je vader en moeder erbij en vertel ze dat ze zich geen zorgen moeten maken over je studieschuld. Oh, en dat je de komende jaren in Amerika zit!

beurs LOL

De Universiteit van Pikeville , een liberal arts college in Kentucky is nu de tweede school in de Verenigde Staten die sportbeurzen voor e-sports spelers aanbied. De school heeft aangekondigd dat ze 20 beurzen voor League of Legends spelers vrijstellen zodat ze hun gaming carrière aan de universiteit voort kunnen zetten. Collegegeld aan de universiteit is $ 18.840 per jaar . UPIKE , zoals de school bekend is, sluit zich aan bij Chicago’s Robert Morris University , de eerste instelling voor hoger onderwijs waar League of Legends een officiële schoolsport is .

League of legends beurs

Terwijl sommige mensen misschien denken dat het wat vreemd is om een sportbeurs te geven aan iemand die heel het dag aan het gamen is , Legt UPIKE’s directeur Bruce Parsons uit dat je voor League of Legends en andere e-sportgames veel van dezelfde eigenschappen moet hebben als bij traditionele sporten .

“Het spel League of Legends speel je in 5 tegen 5 matches. Het vraagt vaardigheid, reactievermogen en veel teamwork om een wedstrijd te winnen. Als je deze beurs krijgt moet je natuurlijk wel nog steeds goede cijfers halen en voldoen aan de eisen van sportbeurzen”

Ik vraag me af wanneer het mogelijk is om in Nederland een beurs te krijgen als je tot de top behoort  in League of Legends of een andere e-sport/game. Zou het niet tijd worden om deze vorm van sport serieus te gaan nemen. Er zijn immers genoeg mensen die het spelen en daarin uitblinken. Ook kijken er dagelijks miljoenen mensen naar online matches. Kijk maar naar het wk van League of Legends, met Imagine Dragons in het voorprogramma.

Nou kijk ik inmiddels liever naar een goede pot League of Legends dan naar mannen die drie pijltjes in vijf vierkante millimeter proberen te  gooien.

league studiebeurs