Meest bekeken Muziekvideo’s van Nederlandse artiesten 2023

Nederland heeft door de jaren heen een diverse en rijke muziekgeschiedenis opgebouwd, die zich uitstrekt over vele genres en stijlen. Van klassieke componisten als Sweelinck en Vermeulen tot de hedendaagse popsterren als Anouk, Martin Garrix en Duncan Laurence, Nederlandse artiesten hebben een blijvende impact gehad op de muziekwereld. In de afgelopen jaren is de invloed van Nederlandse muziek op het internationale toneel alleen maar gegroeid, dankzij de opkomst van genres als EDM en de wereldwijde populariteit van artiesten als Armin van Buuren, Tiësto en Hardwell. Maar ook artiesten uit andere genres, zoals hiphop, R&B en singer-songwriters, hebben Nederland op de kaart gezet als een broedplaats voor muzikaal talent. In dit artikel gaan we kijken naar welke Nederlandse muziekvideo’s het afgelopen jaar internationaal het meest bekeken zijn op YouTube!

Meest bekeken Muziekvideo’s van Nederlandse artiesten 2023

Het gaat hier om de meest bekeken muziekvideo’s en niet bijvoorbeeld een lyric video of een specifiek liveoptreden. Of je nu fan bent van Nederlandse artiesten of gewoon nieuwsgierig bent naar welke artiesten het goed doen op het wereldtoneel, dit artikel biedt een boeiende kijk op de hedendaagse muziekwereld op YouTube. De uitkomst van het artikel zal je dan ook verrassen! Hieronder volgen de meest bekeken Muziekvideo’s van Nederlandse artiesten 2023!

5. Within Temptation, 8.200.000

Within Temptation is een Nederlandse symfonische metalband, opgericht in 1996. De band bestaat uit zangeres Sharon den Adel, gitarist Robert Westerholt, toetsenist Martijn Spierenburg, bassist Jeroen van Veen, drummer Mike Coolen en gitarist Stefan Helleblad. Within Temptation staat bekend om hun unieke mix van symfonische metal, gothic en rock, waarbij ze elementen van klassieke muziek combineren met moderne rockinvloeden. De band heeft verschillende succesvolle albums uitgebracht, waaronder “Mother Earth”, “The Silent Force” en “Hydra”. Het afgelopen jaar zijn er 3 muziekvideo’s uitgekomen die samen goed waren voor 8.200.000 views op YouTube. 

4. Martin Garrix, 12.900.000

Martin Garrix is een Nederlandse DJ, producer en muzikant, geboren op 14 mei 1996 in Amstelveen, Nederland. Hij begon zijn carrière in de muziekwereld op 16-jarige leeftijd en brak in 2013 door met zijn hit “Animals”. Sindsdien heeft hij talloze andere hits geproduceerd, waaronder “Scared to be Lonely”, “There for You”, “Ocean” en “High on Life”. Martin Garrix wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en succesvolle DJ’s ter wereld en heeft vele prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder drie keer de titel van nummer één DJ ter wereld in de DJ Mag Top 100-lijst. Martin Garrix bracht in 2022-2023 5 muziekvideo’s uit die samen 12.900.000 keer bekeken zijn

3. Armin van Buuren, 19.712.000

Armin van Buuren is een Nederlandse DJ, producer en radiopresentator, geboren op 25 december 1976 in Leiden, Nederland. Hij begon zijn carrière in de muziekwereld in de late jaren 90 en brak door met zijn hit “Blue Fear” in 1999. Sindsdien heeft hij talloze andere hits geproduceerd en remixes gemaakt voor andere artiesten, waaronder “This Is What It Feels Like”, “Intense”, “Ping Pong” en “Blah Blah Blah”. Armin van Buuren wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en succesvolle DJ’s ter wereld en heeft vijf keer de titel van nummer één DJ ter wereld gewonnen in de DJ Mag Top 100-lijst. In de afgelopen 12 maanden bracht hij 4 muziekvideo’s uit die samen goed waren voor 19.712.000 hits. Zijn hit ‘Come Around Again’ met Billen Ted & J.C. Stewart is de best bekeken video met 13.000.000 hits. 

2. Tiësto, 52.432.000

Tiësto is een Nederlandse DJ, producer en muzikant, geboren op 17 januari 1969 in Breda, Nederland. Hij begon zijn carrière in de muziekwereld in de late jaren 80 en brak door in de vroege jaren 2000 met zijn hit “Adagio for Strings”. Sindsdien heeft hij talloze andere hits geproduceerd en remixes gemaakt voor andere artiesten, waaronder “Traffic”, “Just Be”, “Red Lights” en “Jackie Chan”. Tiësto wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en succesvolle DJ’s ter wereld en heeft drie keer de titel van nummer één DJ ter wereld gewonnen in de DJ Mag Top 100-lijst. Tiësto heeft de afgelopen 12 maanden 6 muziekvideo’s uitgebracht waarbij ‘10:35’ feat. Tate McRae met 21.000.000 hits het meeste bekeken is. Op de tweede plek staat ‘The Motto’ met Ava Max met 19.000.000 hits.

1. Horror Skunx, 126.586.000

De nummer 1 is misschien een vreemde eend in de lijst, een artiest waar je nog nooit van gehoord hebt. Horror Skunx maakt voornamelijk YouTube video’s waarin ze populaire trends door middel van VFX naar de echte wereld brengen. Daarnaast brengen ze ook regelmatig muziekvideo’s uit die deze trends als hoofdonderwerp hebben. Horror Skunx is opgericht door Winston van Graafeiland die al jaren aan de weg timmert als muzikant. Zo bracht hij in 2020 en 2019 verschillende nummers uit die nog te zien zijn op zijn inmiddels gestopte kanaal Winston Julian. Met Horror Skunx lijkt hij nu goud in handen te hebben. Hij bracht in de periode 2022 – 2023 10 nummers uit waarvan “The Rainbow Friends – Rise” het vaakst bekeken is met 39.000.000 hits. Op de tweede plek staat de “The Poppy Playtime band – Go Go Go” met 15.000.000 hits. De nummers zijn voornamelijk gericht op een jongere doelgroep die zijn voornamelijk online bevindt. Het Horror Skunx kanaal lijkt hier de ideale formule gevonden te hebben om van elke video een succes te maken. Het kanaal hangt momenteel rond de top 10- top 15 van Nederland en aan de groei te zien is dat alleen nog het begin.  

Dit waren de meest bekeken Muziekvideo’s van Nederlandse artiesten 2023. De lijst zal gedurende het jaar geupdate worden.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk: DE BESTE TELEFOONS OM OP TE GAMEN 2023, ROBLOX MOBIEL – TIPS EN TRICKS NEDERLANDS, WAT IS ROBLOX?

Home » Meest bekeken Muziekvideo’s van Nederlandse artiesten 2023