Top 5 Games 2015

Hoera! Het nieuwe jaar is van start gegaan en het is de hoogste tijd om eens te kijken wat ons staat te wachten staat Er staan namelijk weer immens veel titels gepland voor 2015 dus reken maar op veel game plezier dit jaar. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen favoriete games waar ze naar uitkijken. Daarom lijkt het me leuk om een top 5 samen te stellen van de vijf games waar ik het meeste naar uitkijk.

5: Uncharted 4 – A Thief’s End – Verwacht 2015

-331d408b-b79a-4da4-9b39-c3288fffeace-1421351620895

 

Nog nooit heeft een spel mij zo weten te raken als Uncharted. Het voelde alsof ik in een stoerdere National Treasure film zat en van de ene spannende scene in de andere terecht kwam. Het is ook van de weinige games die nadat ik het had uitgespeeld nog een keer speelde, en nog een keer en nog een keer. Omdat ik zo enthousiast wordt van deze game schrok ik ontzettend toen ik de titel zag van Uncharted 4 – A Thief’s END. END??? Hoezo END?? Ik ben emotioneel nog niet toe aan het einde van Uncharted! Gelukkig kwam Naughty Dog halverwege 2014 met de eerste trailer en was ik weer instant enthousiast.

Aan de trailer te zien gaan we deze keer de jungles verkennen opzoek naar een piratenschat en wordt Sully door Drake gevraagd nog een keer mee op avontuur te gaan.
Persoonlijk kan ik niet wachten om in dit nieuwe avontuur te duiken. Wel snap ik dat deze game niet voor iedereen is weggelegd. Het verhaal wat je volgt, oftewel scripted pad, is niet voor iedereen weggelegd.

4: Skysaga – Verwacht 2015

radiant-worlds-announces-block-builder-skysaga_qfw2.1920

 

Combineer Minecraft, Cubeworld en Rayman met elkaar en je hebt Skysaga. Skysaga infinite Isles is de eerste game onder de merknaam Skysaga. Skysaga is een origineel, eindeloos ontwikkelende, multiplayer, online, sandbox pc game. Het is gratis om te spelen en momenteel zijn ze bezig met het alpha testen. Dit alpha testen is tot zover (helaas) alleen nog maar beschikbaar in England, er wordt wel gewerkt globale beta.

Skysaga spreekt mij heel erg aan vanwege de vormgeving, de open wereld en het kunnen levelen van character. Met smart wacht ik op de beta en als ik daar niet inkom de volledige versie. Deze game heeft de potentie om iets heel leuks te worden, de tijd zal het leren.

3: Tom Clansy: The Division – Verwacht 2015

2676037-ebexpo_division_impressions_20141001

 

De USA is getroffen door een mysterieuze ziektedie het hele land in complete chaos heeft gebracht. Het is jouw taak om met jouw team genaamd The Division de samenleving te redden. Dit spel kan of onwijs goed zijn of compleet floppen, dat gaat volkomen afhangen van de community. Het is namelijk de bedoeling dat je samen met andere spelers missies volbrengt. Dit kunnen vrienden zijn maar ook wildvreemden.

In eerste instantie is The Division alleen uitgebracht voor de PS4 en XBOX1 maar inmiddels heeft Ubisoft door laten schemeren bezig te zijn met een versie voor de PC en je kunt de game ook spelen op je tablet. Zo kun je in deze trailer zien hoe je met behulp van een tablet je team kan assisteren, hoe vet is dat!? Omdat ik zelf nog geen PS4 heb ben ik erg benieuwd, als The Division al wordt uitgebracht op de pc, wat de systeem eisen gaan zijn. Het ziet er grafisch zeer indrukwekkend uit, een echte aanrader voor iedereen die van shooters houd.

2: Closers online – Demensional Conflict – Verwacht 2015-2016

web_3551282952_8b1226b5

 

De anime geek in mij maakt een kawaii-desu sprongetje nadat ik de trailer van Closers had gezien. In Closers maak je onderdeel uit van de Black Lambs squad. Een speciale squad opgericht om de inwoners van de planeet aarde te beschermen tegen invasies uit andere dimensies. Iedereen in de Black Lambs squad heeft een unieke psychokinetische gave waarmee ze vechten tegen de wezens uit een andere dimensie.

Closers heeft alles wat je kan verwachten van een op anime gebaseerd spel. Flashy aanvallen, bouncing boobs en zwaar overdreven “final attacks”. Zo kan een van de karakters een bus oproepen en neer laten storten op vijanden. Het spel doet me stiekem een beetje denken aan Persona, maar dan met een zijaanzicht. Aangezien ik een grote fan ben van Persona is dat zeker een compliment. Nexon heeft aangegeven het spel uit te gaan geven in Korea. Wanneer/of er een globale versie komt is nog niet duidelijk.

1: Maplestory2 – Verwacht 2015-2016

_maplestory2_hauptbild

 

Jaren achter elkaar, dag in dag uit was ik bezig met Maplestory, een 2d side scrolling MMORPG. Een verslaving was er niets bij. Maplestory was een van de grootste MMORPG’s in de afgelopen 10 jaar. Vooral in Azië is het nog steeds een immens populaire game. Het is daarom ook niet raar dat ze dit succes willen voortzetten met Maplestory2.

Maplestory2 speelt zich af voor het originele Maplestory verhaal. Het heeft verschillende overeenkomsten met de originele game, zo zijn er een aantal monsters, steden en klassen hetzelfde. De rest is niet te vergelijken met het origineel. Je kunt zelf mini dungeons maken, huizen kopen, vechten tegen andere spelers en monsters. Het gehele spel is in tegenstelling tot Maplestory niet 2d maar 3d. Ik kan niet wachten om mezelf wederom te verliezen in de wereld van Maplestory.