Vrouwen Voetbal in Fifa

Vrouwen Voetbal in Fifa

Fifa heeft zojuist een video online gezet waarin ze aankondigen dat ze de nationale vrouwen elftallen in Fifa16 gaan stoppen. Ja je leest het goed, vrouwenvoetbal in Fifa!!! Dit is de eerste keer dat er vrouwenvoetbal in een spel van Fifa te bespelen is.

De video krijgt immens veel dislikes en wordt online niet heel goed ontvangen. De dislikes en negatieve reacties stromen binnen op social media.
fifa vrouwen voetbal

Persoonlijk vind ik dit een super ontwikkeling en ben ik benieuwd of we uiteindelijk überhaupt wel verschil gaan merken tussen het spelen met mannen of vrouwen. Gino van Krambl merkte al op dat EA waarschijnlijk deze trailer er met spoed uitgegooid heeft om al het negatieve nieuws rondom de Fifa te counteren.

Tot zover krijgen we dus alleen de nationale vrouwenelftallen om mee te spelen.Of dit in de toekomst nog uitgebreid gaat woorden is niet bekend. Het is mogelijk om te spelen met: Duitsland, de Verenigde Staten, Frankrijk, Zweden, Engeland, Brazilië, Canada, Australië, Spanje, China, Italië, Mexico. Het Nederlandse nationale elftal ontbreekt.

Ondanks dat ik het super positief vind kunnen er ook enige nadelen aan vast zitten want of de vrouwen worden qua hoe goed ze zijn in voetbal op dezelfde manier geranked als mannen wat er voor zorgt dat de beste vrouw niet hoger wordt dan 70. Of de vrouwelijke spelers worden vet goed gemaakt waardoor de game uit balans raakt. Welke van de twee ze ook voor zullen gaan, het gaat de game geen goed doen.

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Ga je als vrouw nu wel Fifa spelen of als man juist met de Nederlandse voetbal dames? Laat het me weten in de reacties.